Για ακόμα μια φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας τόνισε από το Λουξεμβούργο ότι η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη μείωση του ελλείμματος στο 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2013.

Μετά τη ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Γαλλία θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της για τα δημόσια οικονομικά. Θα το υλοποιήσει πλήρως».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά σήμερα στις συστάσεις της για την οικονομική πολιτική στα 27 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι το Παρίσι πρέπει να καταβάλλει πρόσθετες προσπάθειες για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το επόμενο έτος. Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, ωστόσο, έκρινε ότι το ζήτημα αυτό “παίζεται”.

Το δημόσιο έλλειμμα στη Γαλλία ανήλθε στο 5,2% του ΑΕΠ το 2011. “Θα επιτύχουμε τους στόχους για το 2012, 4,5%, θα επιτύχουμε τους στόχους για το 2013, 3%, και θα το κάνουμε ασκώντας την πολιτική μας, για την οποία οι Γάλλοι εξέλεξαν τον Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Δημοκρατίας, σημείωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί στο πλευρό του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει το τέλος του Ιουνίου το αποτέλεσμα του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών. Η οικονομική αρχή «θα μας πει τί προσαρμογές απαιτούνται» και μετά «θα ψηφίσουμε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης