Μια φωτογραφική μηχανή Leica του 1923 πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Βιέννη, το Σαββατοκύριακο, αντί 2,4 εκατομμυρίων ευρώ και έγινε, σύμφωνα με τον πλειστηριαστή, η ακριβότερη στον κόσμο. Η τιμή εκκίνησης ήταν 400.000 ευρώ.

Ο αγοραστής είναι ιδιώτης συλλέκτης ασιατικής καταγωγής που θέλησε να μην κατονομαστεί, όπως διευκρίνισε η γκαλερί Westlicht, μια από τις πλέον φημισμένες παγκοσμίως, που οργανώνει τακτικά δημοπρασίες παλιών και πολύτιμων μοντέλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Leica ανήκει σε μια σειρά 25 πρωτότυπων φωτογραφικών μηχανών που κατασκευάστηκαν το 1923, δηλαδή δύο χρόνια πριν από τη διάθεση στο εμπόριο του διάσημου γερμανικού εμπορικού σήματος και επιπλέον συγκαταλέγεται στις τρεις αυτής της σειράς που έχουν διατηρηθεί “στην αρχική τους κατάσταση”.

Το προηγούμενο ποσό ρεκόρ για μια φωτογραφική μηχανή ήταν 2,16 εκατομμύρια ευρώ για μια Leica του 1923 που πωλήθηκε το 2012, σύμφωνα με την γκαλερί Westlicht.

Ο Αυστριακός Αντρέας Κάουφμαν εξαγόρασε το 2005 τη γερμανική εταιρεία, που κόντευε να σταματήσει τη λειτουργία της, και κατάφερε να λανσάρει ξανά στην αγορά αυτό το καλτ εμπορικό σήμα, που εμπιστεύονταν απόλυτα οι πρωτοπόροι της φωτοδημοσιογραφίας Ρόμπερτ Κάπα και Ανρί Καρτιέ – Μπρεσόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης