Η πολιτική αβεβαιότητα, λόγω της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, έχει αρνητικές επιπτώσεις στις επενδύσεις, είπε την Τρίτη το ΙΟΒΕ, διατηρώντας την πρόβλεψή του για μικρή ανάπτυξη της οικονομίας φέτος.

«Μέρος της προερχόμενης από τον εκλογικό κύκλο αβεβαιότητας παραμένει… συνεχίζοντας να επενεργεί ανασταλτικά στην ανάληψη επενδυτικών εγχειρημάτων από τμήμα ξένων επενδυτών», είπε το ινστιτούτο σε έκθεσή του διατηρώντας την πρόβλεψή του για επέκταση της οικονομίας κατά 0,7% φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση πρόωρων εκλογών είναι πιθανό να συνεχιστεί η ρευστότητα στο πολιτικό τοπίο της χώρας καθώς, «η αβεβαιότητα ως προς τον κυβερνητικό σχηματισμό που θα αναδειχθεί από τις εκλογές και την πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει για την οικονομία δεν επιτρέπουν την διαμόρφωση σαφών προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο».

Σε προηγούμενη έκθεσή του το ΙΟΒΕ είχε προβλέψει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί για πρώτη φορά φέτος μετά από έξι χρόνια ύφεσης με την ανεργία να διαμορφώνεται το 2014 στο 26,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης