Ο αριθμός των ανθρώπων χωρίς εργασία στην Ισπανία υποχώρησε κατά 195.200 στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το β’, καθώς μια ισχυρή τουριστική περίοδος επηρέασε θετικά το ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Ο δείκτης της ανεργίας, ο οποίος παραμένει από τους υψηλότερους στον αναπτυγμένο κόσμο, υποχώρησε στο 23,7% από το 24,5% στο β΄ τρίμηνο και από το 25,7% πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

Η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, βρίσκεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων στην ένωση, μετά από μια εξαετή ύφεση. Αναπτύχθηκε με ποσοστό 0,6% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το α΄ τρίμηνο και η ισπανική κυβέρνηση αναμένει έναν παρόμοιο ρυθμό ανάπτυξης στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το β΄ τρίμηνο. Για το σύνολο του 2014, η Ισπανία προβλέπει ανάπτυξη 1,3%, και 2% το 2015. Οι οικονομολόγοι δηλώνουν ότι μια εργασιακή μεταρρύθμιση, που χαλαρώνει τις προϋποθέσεις πρόσληψης και απόλυσης εργαζομένων, έχει καταστήσει πιο εύκολη τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο γ΄ τρίμηνο δημιουργήθηκαν 151.000 θέσεις εργασίας. Στο β΄ τρίμηνο είχαν δημιουργηθεί 402.400 θέσεις εργασίας, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από το 2005, χρονιά-ορόσημο για την οικοδομική δραστηριότητα στην ευρωπαϊκή χώρα.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης