Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το αν θα συνεχίσει να εισπράττεται το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη χθες Παρασκευή σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, του επικεφαλής της ΔΕΗ, του υφυπουργού Ανάπτυξης και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, η ΔΕΗ καλείται να συνεχίσει να εισπράττει το «χαράτσι», απόφαση η οποία προκάλεσε την «έκρηξη» μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή έρχεται να καταρρίψει απόφαση δικαστηρίου της περασμένης Τρίτης, 4 Δεκεμβρίου, όπου το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει ως παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών, τονίζοντας μάλιστα ότι η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών για τη συγκεκριμένη εξέλιξη επικαλούνται την απόφαση τόσο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι το χαράτσι πρέπει να πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όσο και εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος στα ακίνητα.

Διαβάστε επίσης:
Ρητή εντολή Στουρνάρα: Εισπράξτε κανονικά το χαράτσι, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012, 18:37

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης