Η στερλίνα υποχώρησε έντονα έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές στηρίζουν το νόμισμα της Ευρώπης έναντι αυτού της Βρετανίας σε ένα κύμα ευφορίας στις χρηματιστηριακές αγορές, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Η στερλίνα είχε σημειώσει ράλι της τάξης του 2% την περασμένη εβδομάδα, χτυπώντας υψηλά τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ, καθώς η βρετανή πρωθυπουργός Theresa May ανακοίνωσε την διεξαγωγή εκλογών τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, καθώς ο κεντρώος υποψήφιος Emmanuel Macron και η ακροδεξιά Marine Le Pen πέρασαν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, το ευρώ αγοράστηκε ευρέως καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται πλέον να ανησυχούν ότι η Le Pen – η οποία απειλούσε να βγάλει τη Γαλλία από τη ζώνη του ευρώ – θα αναλάβει την προεδρία.

Η κίνηση αυτή ώθησε επίσης τη στερλίνα έντονα χαμηλότερα, αντιστρέφοντας σχεδόν όλα τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας έναντι του ευρώ και με την ισοτιμία να αγγίζει τις 84,76 πένες ανά ευρώ, με πτώση κατά 1,2%.

Έναντι του δολαρίου, η στερλίνα δεν απέχει πολύ από τα επίπεδα που άγγιξε την περασμένη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των εκλογών, σημειώνοντας πτώση 0,1% στα $1,2805. “Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε πολλούς οδηγούς αυτήν τη στιγμή για την ισοτιμία στερλίνας-δολαρίου, με την κύρια αστάθεια προέρχεται από το ευρώ και την δυναμική του κίνηση”, όπως σημειώνει η Commerzbank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης