Ανατροπή σκηνικού είχαμε κατά τη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, με τα νομίσματα ρίσκου να λαμβάνουν θετική πορεία και το δολάριο να χάνει μέρος των κερδών που αποκόμισε κατά τις ασιατικές ώρες. Έτσι, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, που κατά τις πρωινές ώρες δοκίμασε ακόμα και το 1,2900 προς χαμηλότερα επίπεδα, ακολούθησε μια ανοδική πορεία, αγγίζοντας το 1,2970, ενώ το ευρώ βρέθηκε να διαπραγματεύεται πάνω από τα 102,00 γιεν.

Σημαντική ήταν και η άνοδος της στερλίνας σε σχέση με το δολάριο (σκαρφάλωσε στο 1,6070) και το γιεν (έφθασε πάνω από το 126,50). Κέρδη καταγράφει και το ζεύγος δολαρίου – γιεν πάνω από τα 78,70 γιεν. Η ισοτιμία του δολαρίου Αυστραλίας με το αμερικανικό ανέκαμψε από το επίπεδο του 1,0200, αντιμετωπίζοντας βραχυπρόθεσμη αντίσταση στο 1,0240.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος θεμελιώδης καταλύτης που να δικαιολογεί αυτήν την άνοδο σε μία, για ακόμα μία φορά ευρω-κεντρική εβδομάδα, εν όψει της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου, την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν εξελίξεις.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ένα επίσημο αίτημα διάσωσης από την Ισπανία εντός του Νοεμβρίου, ο οποίος θεωρείται κρίσιμος μήνας και για την πορεία της βοήθειας που λαμβάνει η Ελλάδα. Ο Όλι Ρεν, μάλιστα, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο χρονικής επέκτασης του ελληνικού προγράμματος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι, με τίμημα, όμως, μεγαλύτερες περικοπές δαπανών και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης