Αυξημένη κατά 18%, σε σχέση με πέρυσι, ήταν φέτος η επισκεψιμότητα της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς (Δ.Ε.Γ.Κ), η οποία -σε συνδυασμό με την εμπορική κίνηση που δημιουργήθηκε το τετραήμερο της λειτουργίας της, από τις 3 έως τις 6 Μαΐου- έδωσε στους γουνοποιούς της Δυτικής Μακεδονίας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, αλλά και να προβούν σε εμπορικές πράξεις με πολλούς από τους 1.339 επισκέπτες από 43 χώρες.

“Η παρουσία των Ρώσων και Ουκρανών πελατών ήταν ισχυρή και αυξημένη σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση, σε αντίθεση με τις δύο εκθέσεις που προηγήθηκαν, σε Μιλάνο και Χονγκ Κονγκ, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία εμπόρων από χώρες της Ευρώπης, αλλά και την Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, από το σύνολο των εμπορικών επισκεπτών, το 35,40% προήλθαν από την Ρωσία, το 8,36% από την Ουκρανία, ακολούθησαν η Ιταλία και η Τουρκία με ποσοστό 5% και 4,71% αντίστοιχα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν -για πρώτη ίσως φορά μετά από αρκετά χρόνια- και η παρουσία των Αμερικανών εμπόρων, σε ποσοστό 3,96%. Επίσης, ενθαρρυντικό ήταν το ενδιαφέρον των Κινέζων και Κορεατών εμπόρων, γεγονός το οποίο δίνει προοπτικές για το άνοιγμα των ανατολικών αγορών” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο προφήτης Ηλίας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία της έκθεσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, εξήγγειλε την άμεση υλοποίηση προγράμματος ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την πιστοποίηση του προϊόντος της γούνας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, πρόγραμμα κατάρτισης 500 εργατοτεχνιτών γούνας, καθώς και χρηματοδότηση δράσεων εξωστρέφειας ύψους 20 εκατ. ευρώ σε φορείς και επιχειρήσεις.

Την 43η Δ.Ε.Γ.Κ., που εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα (στον οποίο μάλιστα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για τη διαχρονική συνεισφορά του στον κλάδο της γούνας), συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ–HELEXPO ΑΕ και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν το Δημοπρατήριο Γουνοδερμάτων της NAFA, χρυσός χορηγός η Saga Furs και ασημένιος χορηγός η Εθνική Τράπεζα. Την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς υποστήριξαν οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης