Με κέρδη έκλεισαν τελικά τη Δευτέρα οι αμερικανικοί δείκτες, με τις μετοχές της τεχνολογίας να ξεχωρίζουν, καταγράφοντας ένα μίνι ράλι με αφορμή τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εισηγμένες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 16.399,67 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,35% στις 4.316,07 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη κατά 0,91% στις 1.904,01 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική ώθηση έλαβαν οι δείκτες από τη μετοχή της Apple, η οποία έκλεισε με κέρδη 1,7%, με την αγορά να αναμένει θετικά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της θα αυξηθούν κατά 10% και τα έσοδα κατά 6%.

Άλμα 27% κατέγραψε η Sears Holdings, η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την παροχή warrants ώστε οι μέτοχοι να έχουν το δικαίωμα ανταλλαγής με νέες μετοχές στο μέλλον.

Στον αντίποδα, η IBM υποχώρησε κατά 7,1%, καθώς ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,68 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδα στα 22,4 δισ. δολάρια, απογοητεύοντας την αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απώλειες 1,8% έκλεισε και η CSX, μετά την ανακοίνωση της Canadian Pacific Railway ότι οι συζητήσεις για την εξαγορά της πρώτης ολοκληρώθηκαν χωρίς να ευοδοθούν.

Η αμερικανική αγορά κινείται στους ρυθμούς της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι από τις 87 μετοχές του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει, το 63,2% εξ αυτών έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το 10,3 έχουν κινηθεί σύμφωνα με αυτές, ενώ το 26,4% έχουν απογοητεύσει την αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Thomson Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης