Η γερμανική ανάπτυξη πιθανότατα επιταχύνθηκε κατακόρυφα στο α΄ τρίμηνο, με την βιομηχανική και την ιδιωτική κατανάλωση να ηγούνται της ανόδου, αλλά η δυναμική ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας θα μπορούσε να μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ μέχρι το μέσον της επόμενης δεκαετίας, ανέφερε η Bundesbank.

Οι υψηλές βιομηχανικές παραγγελίες, το εξαιρετικά αισιόδοξο μεταποιητικό κλίμα και μια ανάκαμψη των εξαγωγών, που αποτελούν παραδοσιακά βασικό πυλώνα της γερμανικής οικονομίας, όλα υποστήριξαν την ανάπτυξη, βγάζοντας την οικονομία από την επιβράδυνση στα τέλη του 2016, ανέφερε στο μηνιαίο της report η γερμανική κεντρική τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η ιδιωτική κατανάλωση θα παραμείνει σημαντικός μοχλός ανάπτυξης εξαιτίας της ευνοϊκής ανάπτυξης της αγοράς εργασίας και του καλού καταναλωτικού κλίματος”, τόνισε.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ποσοστό 0,4% και τα στοιχεία του α΄ τριμήνου αναμένεται να ανακοινωθούν στις 12 Μαΐου.

Παρά την βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, η Bundebank προειδοποίησε επίσης ότι το γερμανικό εργατικό δυναμικό αναμένεται να συρρικνωθεί γρήγορα καθώς γερνά ο πληθυσμός, πλήττοντας την αύξηση της παραγωγικότητας και μειώνοντας τη δυναμική της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bundesbank εκτιμά ότι το γερμανικό εργατικό δυναμικό θα μειωθεί κατά 2,5 εκατ. μέχρι το 2025 και η μετανάστευση δεν θα το αντισταθμίσει πλήρως αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης