Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Με μία νέα κοινωνική παροχή σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να υποστηρίξει τους πολίτες που έχουν πληγεί από την κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι δικαιούχοι λάβουν την εν λόγω κάρτα θα μπορούν να προμηθεύονται είδη τροφίμων, ένδυσης και υπόδησης, αλλά και να επωφελούνται από υπηρεσίες, όπως επισκέψεις σε γιατρούς ή μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας​

Σύμφωνα με πηγές του zougla.gr, η κοινωνική παροχή θα ονομάζεται «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και μέσω αυτής θα προσφέρονται στους δικαιούχους υπηρεσίες στήριξης, όπως εισόδημα, στέγη, δυνατότητα δωρεάν μετακινήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και παροχές υγείας. Επίσης, το νέο επίδομα (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) θα αφορά δικαιούχους που θα επιλεγούν με βάση το φορολογητέο εισόδημα που απέκτησαν το 2015. Αρχικά, θα δοθεί η δυνατότητα αγοράς προϊόντων, ενώ σε μικρό ποσοστό θα καταβάλλονται και χρήματα. 

Ουσιαστικά, το Υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει την αντικατάσταση της Κάρτας Σίτισης, από την οποία επωφελούνται εδώ και έναν χρόνο χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα. Με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου, η Κάρτα Κοινωνικού Εισοδήματος θα δοθεί σε περισσότερους από 1.000.000 πολίτες.

Ουσιαστικά, το Υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει την αντικατάσταση της Κάρτας Σίτισης, από την οποία επωφελούνται εδώ και έναν χρόνο χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα​Όσοι δικαιούχοι λάβουν την εν λόγω κάρτα θα μπορούν να προμηθεύονται είδη τροφίμων, ένδυσης και υπόδησης, αλλά και να επωφελούνται από υπηρεσίες, όπως επισκέψεις σε γιατρούς ή μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Παράλληλα, θα υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών για την απόκτηση της κάρτας από τους δικαιούχους, ενώ όσοι εξασφαλίσουν τις συγκεκριμένες παροχές θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και στην αγορά εργασίας -θέμα που αναμένεται να διευκρινιστεί από το υπουργείο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τάπητος έχει τεθεί και το ζήτημα επέκτασης των συγκεκριμένων κοινωνικών παροχών και το 2017.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης