Δημοσιονομικό πλαίσιο, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και οι εξελίξεις στην αγορά ακινήτων θα τεθούν μεταξύ άλλων στις επαφές της τρόικας, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 09:00 το πρωί συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του ΥΠΟΙΚ για την υλοποίηση της δέσμευσης για δημοσιονομικό πλαίσιο και το νόμο ομπρέλα που διέπει τη Διαχείριση Δημοσίων Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα κατατέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών ο νόμος περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Την ίδια ώρα, σε χωριστή συνάντηση, παρουσία εκπροσώπων των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα εξεταστεί η αγορά ακινήτων, με έμφαση στην επίσπευση των έκδοσης τίτλων, την άρση των εμποδίων στην έκδοση τίτλων, τις αιτήσεις που λήφθηκαν για πρόσβαση στα στοιχεία του Κτηματολογίου, καθώς και το θέμα των εξειδικευμένων δικαστών και της εκπαίδευσής τους για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων σύμφωνα με το εμπορικό δίκαιο και τους νόμους ακίνητης ιδιοκτησίας.

Νωρίς το απόγευμα (14:00-16:00) τεχνοκράτες της τρόικας θα συζητήσουν με εκπροσώπους των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και της Στατιστικής Υπηρεσίας το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα, τον τελικό σχεδιασμό του αναθεωρημένου συστήματος προνοίας και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει εξέταση της εισπρακτικής απόδοσης του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και της Υπηρεσίας ΦΠΑ ανά τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα οι επαφές της τρόικας για τον τουρισμό

Αναβλήθηκαν για τη Δευτέρα στις 17.30 το απόγευμα οι επαφές που θα είχε σήμερα αντιπροσωπεία της τρόικας με εκπροσώπους του Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) και των Υπουργείων Οικονομικών, Εμπορίου και Συγκοινωνιών για θέματα που αφορούν τον τουρισμό.

Η αναβολή έγινε λόγω του ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης απουσιάζει στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει σε Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

Κατά τη συνάντηση της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενημερωθεί η τρόικα για τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα την τροποποίηση της νομοθεσίας για τις μικτές αναπτύξεις, το θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό και το θέμα της απελευθέρωσης πτήσεων.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης