Η αγορά του εικονικού κρυπτονομίσματος Bitcoin φαίνεται να ξεπερνά την κατάρρευση του ψηφιακού ανταλλακτηρίου Mt. Gox που είχε έδρα στο Τόκυο.

Η τιμή του bitcoin άγγιξε την Παρασκευή τα 777 δολ., το υψηλότερο επίπεδό της από τον Φεβρουάριο του 2014, όταν δημοσιοποιήθηκε ότι χάκερς είχαν κλέψει bitcoin αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες της Mt. Gox, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια bitcoin έως τότε, περιστατικό που βύθισε τις τιμές του εικονικού νομίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει στο MarketWatch, ο Τσαρλς Χέιτερ ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cryptocompare που προσφέρει στοιχεία και αναλύσεις για την αγορά του ψηφιακού νομίσματος, η πρόσφατη άνοδος της τιμής του πιθανότατα οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων: την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, την συνεχιζόμενη υποτίμηση του γουάν από την Κίνα και τις ανησυχίες ότι οι Ιταλοί μπορεί να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αισιοδοξία για την επερχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού που συνδέεται με το bitcoin, μπορεί να είναι ένας ακόμη παράγοντας.

Τέλος, τα αυξημένα επίπεδα συναλλαγών στην Ινδία υποδηλώνουν ότι η απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας να καταργήσει τα χαρτονομίσματα των 500 και των 1000 ρουπίων μπορεί επίσης να έχει συμβάλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης