Στασιμότητα σχετικά με τις πωλήσεις, αλλά έντονο ενδιαφέρον, κυρίως από μεγάλες εταιρείες Ισραηλινών – Κινεζικών συμφερόντων, σε ό,τι αφορά μελλοντικές αγορές, παρουσιάζει η αγορά ακινήτων στα Χανιά και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Την ίδια στιγμή, που οι τιμές για οικόπεδα και παλιά σπίτια παρουσιάζουν σημαντική μείωση, οι φορείς της αγοράς, κυρίως στο εξωτερικό, φαίνεται να αναμένουν περαιτέρω πτώση προκειμένου να εκδηλώσουν και έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανασταλτικός παράγοντας, σύμφωνα με τα κτηματομεσιτικά γραφεία, είναι οι συνεχείς μεταβολές στο φορολογικό σύστημα και η μη ύπαρξη σταθερού συστήματος είσπραξης των φόρων πάνω στην ακίνητη περιουσία.

ΑΝΑΜΟΝΗ

«Σε ό,τι αφορά τα Χανιά παρατηρούμε ότι το ενδιαφέρον των ξένων έχει μεγαλώσει, ωστόσο, ακόμα μένει σε φιλολογικό επίπεδο καθώς αναμένουν να πέσουν οι τιμές. Επίσης, υπάρχει ένα θέμα με τη φορολογία καθώς οι ξένοι θέλουν σταθεροποίηση του φορολογικού συστήματος, ώστε ο κάθε επενδυτής να γνωρίζει επ’ ακριβώς τι ισχύει και ότι δεν θα αλλάξει σε 3 μήνες», αναφέρει στα “Χανιώτικα Νέα” ο κ. Γιάννης Κριαράς, ιδιοκτήτης της “Κτηματοεμπορικής Κρήτης Α.Ε.”, που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα με έδρα τα Χανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τιμή στην εξοχική κατοικία έχει πέσει γύρω στα 40% π.χ. στον Αποκόρωνα, που για μια 10ετία ήταν η περιοχή με τις περισσότερες οικοδομικές άδειες στη χώρα, το ενδιαφέρον είναι ελάχιστο. Αντίθετα πιο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τη δυτική πλευρά των Χανίων.

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης