Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η τελετή βράβευσης του προγράμματος «Egg-THI Excellence Award Pitching Competition» με τις νικήτριες ομάδες που διακρίθηκαν να λαμβάνουν το χρηματικό βραβείο τους.

Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό πήρε η ομάδα Advantis, η οποία απέσπασε το χρηματικό έπαθλο των 55.000 δολαρίων. Δεύτερη κηρύχθηκε η Vesselbot, που απέσπασε 35.000 δολάρια και την τρίτη θέση κατέλαβε η Owiwi, η οποία τιμήθηκε με το ποσό των 10.000 δολαρίων. 

Δείτε την τελετή βράβευσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νικήτριες ομάδες

– Η εταιρεία Advantis Medical Imaging ασχολείται με την παραγωγή ενός προηγμένου cloud-based λογισμικού που στοχεύει στον τεχνολογικό κλάδο του brain MR Ιmaging και προσφέρει εγκυρότερη και εγκαιρότερη διάγνωση σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων. Βασικό χαρακτηριστικό καινοτομίας αποτελεί το γεγονός ότι οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται από το λογισμικό της Advantis Medical Imaging για την επεξεργασία των εικόνων μαγνητικής τομογραφίας διάχυσης (DTI) επιτυγχάνουν ακρίβεια 90% στην χαρτογράφηση των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου, εν συγκρίσει με τις υπάρχουσες λύσεις, οι οποίες δεν ξεπερνούν σε ποσοστά ακρίβειας το 65%. Επιπλέον, καινοτομία αποτελεί και η ενσωμάτωση της cloud τεχνολογίας ως μέσο παροχής των υπηρεσιών, γεγονός το οποίο προσφέρει στον χρήστη ευελιξία και διαλειτουργικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– To Vesselbot είναι μια καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας, η οποία θα επιτρέπει τόσο στους Πλοιοκτήτες, όσο και στους Ναυλωτές να εντοπίζουν τον ιδανικό αντισυμβαλλόμενο. Ο στόχος και το όραμα του Vesselbot είναι να παράσχει στην παγκόσμια αγορά της Ναυτιλίας ένα νέο τεχνολογικό εργαλείο, μέσω του οποίου θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, επιτυγχάνοντας έτσι μείωση στα λειτουργικά κόστη, καθώς και στον απαιτούμενο χρόνο για την διεκπεραίωση ναυλώσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών και των δυο εμπλεκόμενων μερών.

– H Owiwi προωθεί έναν επαναστατικό τρόπο επιλογής υποψηφίων για δουλειές από εταιρείες, υπό τη μορφή…ηλεκτρονικού παιχνιδιού, εμπνευσμένου από visual novels/ gamebooks, αλλά και παιχνίδια όπως το διάσημο blockbuster του χώρου των games, Mass Effect, αλλά και τα ιδιαίτερα adventures της Telltale Games (The Wolf Among Us, Walking Dead, Game of Thrones), που βασίζονται στην έννοια των επιλογών και το πώς αυτές καθορίζουν την εξέλιξη του παιχνιδιού και την πορεία των χαρακτήρων.

Το παιχνίδι, το οποίο αναπτύσσουν. εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία των «σοβαρών παιχνιδιών» (serious games), που είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αξιοποιούν τη χρήση των τεχνολογιών ηλεκτρονικών παιχνιδιών και μεθοδολογιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο. Επί της προκειμένης, στόχος του παιχνιδιού είναι να «αξιολογήσει» τον υποψήφιο, βάσει των επιλογών και του τρόπου παιχνιδιού του, όσον αφορά στα αποκαλούμενα «soft skills» του, όπως η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους άλλους, για παράδειγμα, οι ηγετικές ικανότητες και η ομαδικότητα/ πνεύμα ομαδικής εργασίας του υποψηφίου.



Τι είναι το «Egg»

Το πρόγραμμα «egg – enter, grow, go» της Eurobank για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας υλοποιείται σε συνεργασία με το Corallia και δίνει τη δυνατότητα σε φιλόδοξους νέους και νέες να υλοποιήσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδιά τους.

Στο πλαίσιο του «egg», νέοι και νέες 18-44 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα (σ.σ.: Οι συμμετοχές αυξήθηκαν φέτος από 25 σε 30) . Οι τρεις νικήτριες ομάδες έχουν στη διάθεσή τους για 12 μήνες μια ολοκληρωμένη σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία.

Σύμφωνα με την Eurobank, ενθαρρύνονται κυρίως επιχειρηματικά σχέδια τα οποία συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, συμβαδίζουν με τις τρέχουσες και αναδυόμενες επιχειρηματικές τάσεις της οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών ή/και διακρίνονται από την εκτεταμένη εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή.

Φωτογραφίες: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης