Συνομιλίες με εταιρείες και οργανισμούς που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών ξεκινά από σήμερα η κυβέρνηση της Κύπρου. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Η αρχή έγινε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι. Ο υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης σχολιάζοντας το γεγονός ανέφερε ότι η εταιρεία έχει επίσης υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για επέκταση της παρουσίας της στο νησί, που είναι ανεξάρτητη από το ενδιαφέρον της για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάικλ Ο’ Λίρι είχε, πέραν της συνάντησης με τους τεχνοκράτες, ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Συγκοινωνιών για θέματα που αφορούσαν στην επέκταση των δραστηριοτήτων της Ryanair.

«Πιστεύω ότι με τη βοήθεια της Ryanair μπορούμε να βάλουμε τις Κυπριακές Αερογραμμές και τον κυπριακό τουρισμό σε μια νέα πορεία ταχείας ανάπτυξης, με νέες διαδρομές, περισσότερες πτήσεις και νέες θέσεις εργασίας για πιλότους, πληρώματα καμπίνας και μηχανικούς εδώ στην Κύπρο» υπογράμμισε.

«Θα μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των επιβατών τους, μεταφέροντας κάθε χρόνο τρία με τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες, από τον σημερινό αριθμό των 700.000, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε ο Μάικλ Ο’ Λίρι και τόνισε ότι η Ryanair θεωρεί ότι το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών προδιαγράφεται «πολύ συναρπαστικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης