Συμφωνίες συνολικής αξίας 815 εκατ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζες Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Από το ποσό αυτό περίπου 300 εκατ. ευρώ θα οδηγηθούν στην χρηματοδότηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους, ενώ 200 εκατ. θα οδηγηθούν στην επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης. Ακόμη 300 εκατ. θα διατεθούν για την αναβάθμιση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, κατά την εκδήλωση στην οποία μίλησαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, το υπουργείο Υποδομών βρίσκεται σε συζητήσεις για την χρηματοδότηση με πόρους της ΕΤΕπ της γραμμής 4 του μετρό, του αεροδρομίου στο Καστέλι και σιδηροδρομικών έργων.

«Ήδη στα έργα των οδικών αξόνων απασχολούνται 10.000 συμπολίτες» σημείωσε ο κ.Χρυσοχοϊδης, αναφερόμενος στη σημασία της παροχής χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης