Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες τη Δευτέρα, με τον Dow Jones να διακόπτει με τον καλύτερο τρόπο το επταήμερο πτωτικό του σερί, στον απόηχο των εταιρικών εξελίξεων που δείχνουν ότι η δραστηριότητα των εξαγορών και των συγχωνεύσεων θα συνεχίσει να κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,39% στις 17.615,17 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,16% στις 5.101,80 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 1,28% στις 2.104,18 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλο, η Precision Castparts σημείωσε κέρδη 19,1%, μετά τη συμφωνία εξαγοράς που πέτυχε από την Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett. Το αντίτιμο της εξαγοράς ανέρχεται στα 37,2 δισ. δολάρια.

Ο Buffett οδήγησε και την ΙΒΜ στα κέρδη σήμερα, καθώς δήλωσε στο δίκτυο CNBC ότι «λατρεύει» τη μετοχή της. Παράλληλα, εξετάζεται από τη διοίκηση της εταιρείας ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Επίσης, η Rentech Nitrogen Partners ενισχύθηκε κατά 28,6%, μετά τη συμφωνία που επέτυχε για την εξαγορά της από την CVR Partners, ύψους 533 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, η Advanced Micro Devices σημείωσε απώλειες 7,6%, διορθώνοντας μετά το +8,3% της προηγούμενης εβδομάδας. Η μετοχή είχε ξεχωρίσει το προηγούμενο διάστημα στον δείκτη S&P 500, με την αγορά να αποκομίζει σήμερα τα κέρδη της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης