Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να απογοητεύονται από την συνέχιση της άρσης της στήριξης της οικονομίας από την Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία ανακοίνωσε και τυπικά το τέλος σε ένα ιστορικό πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων, το γνωστό QE.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,19% στις 16.974,31 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,33% στις 4.549,23 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες κατά 0,60% στις 1.973,16 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, η μετοχή του Facebook υποχώρησε κατά 6%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 806 εκατ. δολαρίων ή 30 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 425 εκατ. δολαρίων ή 17 σεντς ανά μετοχή πέρυσι. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα κέρδη αυξάνονται στα 43 σεντς ανά μετοχή από τα 27 σεντς. Οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 40 σεντς και τα έσοδα στα 3,12 δισ. δολάρια.

Επίσης, στο -3,4% βρέθηκε η Gilead Sciences, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,84 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν 9 σεντς υψηλότερα.

Στον αντίποδα, η U.S. Steel κέρδισε 4,6% καθώς ανακοίνωσε αύξηση 11% στις πωλήσεις τρίτου τριμήνου, οι οποίες διαμρφώθηκαν στα 4,59 δισ. δολάρια, ενώ οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η Newfield Exploration κέρδισε 11%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 25,5% στα 610 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 584 εκατ. δολάρια.

Όπως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Νομισματικής Επιτροπής της Fed, η πολιτική των διευκολυντικών επιτοκίων θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη, καθώς συντρέχουν λόγοι για την ανάγκη στήριξης της οικονομίας. Η απόφαση, για τη λήξη του προγράμματος QΕ τον Οκτώβριο, ελήφθη με εννέα ψήφους υπέρ και μόνο εκείνη του Ν. Κοτσερλακότα κατά.

Πηγή: AΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης