Μόλις 3.361.281 φορολογικές δηλώσεις (από τις τουλάχιστον 6.001.433 που αναμένονται συνολικά εφέτος) έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.

Με μόλις 10 ημέρες να απομένουν, δεν αποκλείεται να δοθεί μια μικρή παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία στο Taxisnet. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι θα πρέπει να υποβληθούν και δηλώσεις ΦΠΑ των επιχειρήσεων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξετάζει την πιθανότητα να αφήσει ανοικτό για λίγες ημέρες το σύστημα, προκειμένου αυτό να μην τεθεί εκτός λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, φοροτεχνικοί επισημαίνουν ότι το Taxisnet θα μπορούσε να μείνει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις Ε1 των νοικοκυριών, όχι μόνο την Παρασκευή 1η Ιουλίου αλλά και το Σαββατοκύριακο, έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η διαδικασία να μπορεί να γίνει μέχρι και τις 10 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε παράταση στην υποβολή των δηλώσεων δεν μπορεί να ξεπεράσει την 15η Ιουλίου, καθώς ζητούμενο για το ΥΠΟΙΚ παραμένει η άμεση εκκαθάριση του φόρου και η έκδοση των ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ, η πρώτη δόση του οποίου πρέπει να πληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης:
Έως τις 30 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης