Το ενδεχόμενο να εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα για τα δημόσια έσοδα το μέτρο της μείωσης των 100 δόσεων που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προβληματίζει το Yπουργείο Οικονομικών.

Η μείωση του αριθμού των δόσεων και κατά συνέπεια η αύξηση των χρημάτων κάθε δόσης αναμένεται να μπλοκάρει τις πληρωμές και σύμφωνα με πληροφορίες το Yπουργείο Οικονομικών αναζητεί τρόπους να αμβλυνθούν οι δυσχερείς ρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθούνται όσοι έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις θα βγαίνουν εκτός ρύθμισης αν μέσα σε ένα μήνα δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές. Το περιθώριο ήταν μέχρι σήμερα οι τρεις μήνες.

Η εφορία θα έχει, επίσης τη δυνατότητα να μειώσει τον αριθμό των δόσεων αν κρίνει ότι η οικονομική κατάσταση του φορολογούμενου του επιτρέπει να αποπληρώσει τις δόσεις νωρίτερα . Δυνατότητα που βάζει στο στόχαστρο όσων έχουν ένα καλό μισθό ή καταθέσεις.

Παράλληλα το επιτόκιο από 3% αυξάνεται στο 5% για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα παραμένει ανοικτό ακόμα και αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις στις σχετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου έως τη ψήφισή του. Όπως έλεγαν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών θα γίνει προσπάθεια για διαφοροποιήσεις στις εφαρμοστικές εγκυκλίους που θα βγουν μετά τη ψήφιση πάντα όμως σε συνεννόηση με τους θεσμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης