Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν 2,3 εκατ. φυσικά πρόσωπα για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Ο συνολικός λογαριασμός ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ και η προθεσμία πληρωμής εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα «Νέα», μεγάλη μερίδα φορολογουμένων επιλέγει τη ρύθμιση των οφειλών της μέσω δόσεων. Η εφορία, μέσω της πάγιας ρύθμισης οφειλών, δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 12 μηνιαίες δόσεις, διευκόλυνση την οποία παρέχουν και οι τράπεζες στους πελάτες τους μέσω πιστωτικών καρτών. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση, οι ΔΟΥ έρχονται αντιμέτωπες με χιλιάδες φορολογουμένους οι οποίοι ζητούν συμψηφισμό των επιστροφών φόρου που δικαιούνται με τις οφειλές από ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της μαζικότητας των συμψηφισμών αλλά και των εφάπαξ πληρωμών φόρου μέσω πιστωτικών καρτών (στη συνέχεια ο φορολογούμενος πληρώνει τις μηνιαίες δόσεις), οι πρώτες ενδείξεις πληρωμών που έχει το Υπουργείο Οικονομικών αφορούν καλή ροή εσόδων και τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος, παρατηρείται και εφάπαξ εξόφληση του ΕΝΦΙΑ από μεγάλη μερίδα φορολογουμένων, εξέλιξη η οποία ενδέχεται να συνδέεται και με το γεγονός ότι για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων ο φόρος δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης