Με αρνητικό πρόσημο, αλλά μακριά από τα χαμηλά της ημέρας, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του αργού καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μάιου έχασε 7 cents ή 0,2% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 41,45 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας διολισθήσει έως τα 40,77 δολ. στα χαμηλά της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Brent Μαΐου κέρδισε 25 cents ή 0,6% στα 41,789 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.
Οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες προκάλεσαν νέους κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές, ωστόσο το αργό κατάφερε να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές περιμένουν η έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας που θα ανακοινωθεί αύριο, να δείξει αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 2,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Platts.

Ωστόσο, η έκθεση της EIA θα προσφέρει επίσης μια αναθεωρημένη εικόνα για την πορεία της εγχώριας παραγωγής, η οποία είχε υποχωρήσει στην προηγούμενη έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης