Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, έπειτα από τους φόβους των επενδυτών ότι η αύξηση της τιμής γύρω από τα 50 δολ. το βαρέλι, θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν νέο κύκλο αύξησης της παραγωγής, συντηρώντας την τάση υπερπροσφοράς πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφηκαν χθες στα 50 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα επτά μηνών, εξαιτίας της μείωσης της ημερήσιας πετρελαϊκής παραγωγής στον Καναδά, αλλά και στη Λιβύη και τη Δυτική Αφρική κατά 4 εκατ. βαρέλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η αύξηση των τιμών υποστηρίχτηκε από αύξηση της ζήτησης, αλλά και την ελαστικότητα στη συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκε κατά 7 σεντς στα 49,41 δολ. το βαρέλι, μετά την πτωτική διόρθωσή του κατά 8 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η τιμή του είχε αυξηθεί στα 50,21 δολ. το βαρέλι, στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδό της, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η τιμή του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκε κατά 9 σεντς στα 49, 50 δολ. το βαρέλι, μετά την πτωτική διόρθωση κατά 15 σεντς στη χθεσινή συνεδρίαση. Η τιμή του Brent αυξήθηκε χθες, στα 50,51 δολ. το βαρέλι καταγράφοντας το πιο υψηλό επίπεδό της, από τις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης