Μειώνονται τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ και τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν πως βρέθηκαν σε χαμηλό 4ετίας. Κάτι τέτοιο ικανοποιεί τους αναλυτές που βλέπουν να υποχωρούν οι πολύ μεγάλες πιέσεις στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν στις 348.000 από 353.000 και η πτώση ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών της αγοράς.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω σε 365.000 από 362.000 αιτήσεις. Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων παρέμεινε αμετάβλητος στις 355.750 αιτήσεις.

Οι εταιρείες έχουν επιβραδύνει τον ρυθμό των απολύσεων τους και επεκτείνουν το εργατικό δυναμικό τους, καθώς ενισχύονται οι πωλήσεις και απομακρύνεται ο κίνδυνος της χρηματοπιστωτικής μετάδοσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. «Οι συνθήκες στην αγορά απασχόλησης συνεχίζουν να βελτιώνονται, με την ανεργία να ακολουθεί μεν κατά τους τελευταίους μήνες καθοδική πορεία αλλά να παραμένει ωστόσο σε υψηλά επίπεδα» είχε αναφέρει στις αρχές της εβδομάδας η νομισματική επιτροπή της Fed στη μηνιαία έκθεσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης