Της Άντζελας Πεΐτση

«Το φορολογικό θα μείνει και θα εξαντλήσει πολλούς επιχειρηματίες και το 2017. Η υπομονή των ανθρώπων έχει τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Αν μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές θα δοθεί μία ανακούφιση στους ελεύθερους επαγγελματίες. Αλλά, στην Ελλάδα ό,τι μπαίνει δε βγαίνει και το νέο φορολογικό καθεστώς ψηφίστηκε πρόσφατα».

Σε ερώτηση του zougla.gr που αφορά στο νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, επεσήμανε: «Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δίκιο οι επαγγελματίες και σε κάποιες έχει δίκιο το κράτος. Είναι ένα θέμα, βέβαια, που έχει σχέση και με το φορολογικό. Είναι «δύσκολο» θέμα δεν είναι «εύκολο». Εμείς στηρίζουμε τους επαγγελματίες αλλά δε θέλουμε να είμαστε και παράνομοι. Θέλουμε να πληρώνουνε τις υποχρεώσεις τους οι επαγγελματίες».

Ο κ. Ζορπίδης, αναφερόμενος στην προβολή της Θεσσαλονίκης, παρατήρησε πως δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων των φορέων της πόλης. Και χαρακτηριστικά είπε: «Δεν καθόμαστε όλοι μαζί σ’ ένα τραπέζι να συζητήσουμε τα προβλήματα, να τα δούμε μαζί με τη τοπική αυτοδιοίκηση και να τα λύσουμε ενώ έχουμε έναν πολύ ωραίο νομό. Πιστεύω πως ο καθένας –προσωπικά- θέλει να προβληθεί και να πει «αυτό» είναι δικό μου. Όλοι κάνουν μόνον κριτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, είπε με νόημα πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, «ίσως» κάνει περισσότερα πράγματα από πρέπει να κάνει το Επιμελητήριο. Και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ίσως μπαίνουμε και σε άλλα χωράφια. Το τουριστικό κομμάτι, δεν είναι «δουλειά» του Επιμελητηρίου αλλά το κάνουμε κι αυτό».

Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, δήλωσε την αντίθεσή την ίδρυση του γραφείου του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για περιττά έξοδα σε μισθούς και ανάλωση αστυνομικών δυνάμεων, τονίζοντας πως «όλα αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δoθούν σε συντάξεις».

Τέλος, αποκάλεσε ως «χάλι» το φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Πλατεία Αριστοτέλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης