Η καθιέρωση στενότερων σχέσεων και η ανάπτυξη μακροπρόθεσμης, αποτελεσματικής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας για την παροχή βοήθειας και την προώθηση και υλοποίηση επενδύσεων αποτελεί το αντικείμενο του μνημονίου που υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, ο αρμόδιος εθνικός φορέας εξωστρέφειας Enterprise Greece, διά του Προέδρου του Χρήστου Στάικου, με τον ομόλογό του στον οργανισμό Invest in Russia, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, κοινό στόχο αποτελεί η συμβολή στην ανάπτυξη συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, ιδίως σε τομείς όπως: τουρισμός, ενέργεια, τρόφιμα και αγροτική παραγωγή, logistics, τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών, περιβαλλοντική διαχείριση και επιστήμες υγείας καθώς και η ανάπτυξη συνθηκών για την προσέλκυση ελληνικών επενδύσεων και προώθηση εξαγωγών στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την σύναψη της συμφωνίας, ενδέχεται να διοργανωθούν και άλλες δράσεις και αποστολές στο β’ εξάμηνο του 2016 για την προώθηση της ελληνικής επενδυτικής πρότασης, με την παρουσία ελληνικών και ρωσικών επιχειρήσεων των ανωτέρω κλάδων καθώς και την περαιτέρω προώθηση του Golden Visa Program.

Σημειώνεται ότι είναι προγραμματισμένες δύο συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις στη Ρωσία για τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στους κλάδους του ενδύματος και cosmetics.

Σημαντικός σταθμός στη φετινή χρονιά θα είναι και η συμμετοχή στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στα μέσα Ιουνίου για την προσέλκυση επενδύσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, με την παρουσία υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και το Hotel Investment Forum για τουρισμό και ξενοδοχεία τον Οκτώβριο στη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Oργανισμός Enterprise Greece (Invest&Trade) έχει συμμετάσχει, οργανώσει και υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές ενέργειες προώθησης επενδύσεων και εξαγωγών με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα πραγματοποιήθηκαν αποστολές στη Ρωσία, με σημαντικότερη την περυσινή επίσημη επιχειρηματική αποστολή στο SPIEF στην Αγία Πετρούπολη, που συνόδευσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, έχουν διοργανωθεί εθνικά περίπτερα σε πλήθος εκθέσεων με σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων καθώς και ενημερωτικές εκδηλώσεις με σκοπό την δημιουργία ενός δικτύου επαφών με επιχειρήσεις και επενδυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης