Την ελπίδα ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα επιτευχθεί συνολική συμφωνία με την Ελλάδα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μεταξύ άλλων τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Με τις διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση των προαπαιτούμενων να συνεχίζονται μετ’ επιτάσεως μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής ότι η Ελλάδα έχει έως σήμερα σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο και ευελπιστεί πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την εδραίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, ακόμα, πως η Ελλάδα οφείλει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες, αλλά και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης