To ενδιαφέρον του για επένδυση στο Λαγονήσι επαναβεβαίωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αουαλίντ Μπιν Ταλάλ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στο Ριάντ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Ο ίδιος επιθυμεί να «φέρει» στην Ελλάδα τη διάσημη αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons αλλά και την αλυσίδα Ruffles Resort.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μία από τις επενδυτικές προτάσεις που εξετάζει ο πρίγκιπας φέρεται να είναι και η έκταση στο Λαγονήσι που βρίσκεται και το Lagonisi Resort.

Το προφίλ του Σαουδάραβα

Ο Αλ Ουαλίντ είναι ιδρυτής του κολοσσού Kingdom Holdings που μέσω αυτού επενδύει σε ξενοδοχεία, ακίνητα και μετοχές, όπως το twitter. Βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 20,2 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατέχει μερίδιο σε εταιρείες όπως η Citigroup, η Apple, η News Corporation, ενώ ιδιαίτερη αδυναμία έχει στα ξενοδοχεία. Ελέγχει μετοχικό ποσοστό στον όμιλο Four Seasons Hotels and Resorts και σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία όπως το George V στο Παρίσι και το Savoy στο Λονδίνο. Το 2012 η επενδυτική του εταιρεία εξαγόρασε μετοχές του twitter αξίας 300 εκατ. δολαρίων, οι οποίες κοστίζουν σήμερα πάνω από 1 δισ. δολάρια.

To Βloomberg υπολογίζει την περιουσία του στα 30,9 δισ. δολάρια.

Είναι ιδιοκτήτης τιμαλφών ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα, ιδιωτικών αεροσκαφών, καθώς και δύο σούπερ γιοτ.

Mε πληροφορίες από το imerisia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης