Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο συγκάλεσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου φέρνοντας εκτάκτως και με την μορφή του κατεπείγοντος τη μεταφορά 80 εκατ. ευρώ (από τα 350 εκατ. συνολικά του αποθεματικού ταμείου) στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανοίγοντας ειδικό λογαριασμό.

Tην ίδια ώρα, τα μέλη του Δ.Σ του ΟΑΕΔ αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος 120 εκατ. ευρώ από λογαριασμούς εμπορικής τράπεζας και να επενδυθούν σε κρατικά ρέπος που είχε ζητήσει η κυβέρνηση με απόδοση που υπερβαίνει το 2% ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι με ένα tweet του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρει ότι «η κυβέρνηση μετά τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και των αγροτών αναζητά ρευστότητα και στα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των ΔΕΚΟ». Στο ίδιο tweet ο κ. Κωσταντινόπουλος ζητεί επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Η επένδυση των αποθεματικών σε repos αγγίζει και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου ότι προσπαθεί “να αρπάξει όλο το Αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής (350.000.000€) για να πληρώσουν μισθούς/συντάξεις”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης