Θετικός στο ενδεχόμενο χρονικής παράτασης για την Ελλάδα υπό όρους προκειμένου να πετύχει η χώρα τους στόχους που έχουν καθοριστεί από την τρόικα εμφανίστηκε ο Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη μετά τη συνάντησή του με τον Μάριο Μόντι.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, υπό την προϋπόθεση ότι η έκθεση της τρόικας είναι θετική και επιβεβαιώσει ότι υπάρχει αξιοπιστία, εάν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι, «θα μπορούσαμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο που να διατηρεί (παράλληλα) την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη». Πρόσθεσε, πως το ελληνικό πρόγραμμα θα μπορούσε να αναπροσαρμοστεί χωρίς την ανάγκη νέας διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ολάντ, υπάρχουν τρεις σταθμοί για το ευρώ: Πρώτον να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου. Δεύτερον, το θέμα της Ελλάδας και τρίτον η τραπεζική ένωση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση Ιταλίας – Γαλλίας, σημειώνοντας ότι είναι ισχυρή και βασισμένη σε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Όπως είπε, υπάρχει κοινή βούληση για ανάπτυξη και για μια ευρωπαϊκή πορεία αλληλέγγυας ολοκλήρωσης.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης