Καθαρά κέρδη 85,8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το πρώτο εξάμηνο, μειωμένα κατά 21,9% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Για το δεύτερο τρίμηνο ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 33 εκατ. ευρώ από 51,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Μετά την προσαρμογή για την αύξηση της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων, τα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου 2016 διαμορφώθηκαν σε 53 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 2,1% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε να προχωρήσει στη διανομή προμερίσματος για το έτος χρήσης 2016 ύψους 38.231.214,96 ευρώ ή 0,12 ευρώ ανά μετοχή προ της παρακράτησης φόρου.

Ως ημερομηνία αποκοπής ορίζεται η Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων η Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, ενώ η πληρωμή θα ξεκινήσει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα β’ τριμήνου 2016, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Ντάμιαν Κοπ, σε δήλωση του αναφέρει ότι «τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου αποδεικνύονται ανθεκτικά παρά τις συνεχείς προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος οι οποίες εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του έτους. Επιπρόσθετα η κερδοφορία μας επιβαρύνθηκε σημαντικά από την πρόσφατη αύξηση στο 35% της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στα καθαρά έσοδα, ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά η εταιρεία κατέγραψε οριακά σταθερές επιδόσεις σε επίπεδο εσόδων, ενώ ο συνεχής εξορθολογισμός του κόστους οδήγησε σε ανθεκτικά λειτουργικά αποτελέσματα.

Παρότι οι εξωτερικές προκλήσεις διατηρούνται, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει την αναζωογόνηση των κυριότερων παιχνιδιών του, δίνει έμφαση στη βελτίωση της παικτικής εμπειρίας και ενισχύει τους δεσμούς του με το δίκτυο των πρακτόρων του. Μέσω των πρωτοβουλιών αυτών αποσκοπούμε στη διατήρηση ισχυρών ταμειακών ροών και αποδόσεων για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» σημειώνει στη δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης