Αξιωματούχοι του OPEC σχεδιάζουν να συζητήσουν αύριο Τετάρτη μια πρόταση που θα περικόπτει κατά 350.000 εκατ. βαρέλια την ετήσια παραγωγή, σύμφωνα με δύο πηγές της WSJ, που έχουν δει την πρόταση.

Η Σαουδική Αραβία έχει προσφερθεί να φέρει το μεγαλύτερο βάρος της μείωσης, περικόπτοντας 400.000 βαρέλια ημερησίως από τα ιστορικά υψηλά των 10,6 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Αύγουστο, ανέφεραν οι πηγές. Αυτό θα οδηγήσει την παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας περίπου στο επίπεδο που είχε καταγραφθεί τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση θα δώσει στο Ιράν λίγο περισσότερο χώρο για να αυξήσει την παραγωγή, ζητώντας από τη χώρα να παγώσει την παραγωγή στα 3,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως –υψηλότερα από τα λίγο περισσότερα των 3,6 εκατ. βαρελιών ημερησίως που αντλεί σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση θα πρέπει να επανεξεταστεί σε έξι μήνες, και θα υπάρχει η δυνατότητα να διακοπεί νωρίτερα, εάν μεταβληθούν οι συνθήκες της αγοράς, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες πρόσθεσαν πως η πρόταση μπορεί να συζητηθεί μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν ήδη από σήμερα το απόγευμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης