Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή οι αμερικανικοί δείκτες, αφού δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό μετά τα διφορούμενα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις τιμές των εισαγωγών και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,10% στις 17.635,71 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,18% στις 4.688,54 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη κατά 0,03% στις 2.039,86 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέρδη σημείωσαν οι αμερικανικοί δείκτες σε επίπεδο εβδομάδας, με τον Dow Jones να κλείνει στο +0,4%, τον Nasdaq στο +1,2% και τον S&P 500 στο +0,4&.

Στο ταμπλό, η Baker Hughes σημείωσε κέρδη 0,7%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε ακόμη και στο +5%, μετά την επιβεβαίωση ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Halliburton για μια πιθανή συγχώνευση. Σε περίπτωση που οι συζητήσεις ευοδωθούν, θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα deal στην ιστορία του ενεργειακού κλάδου στις ΗΠΑ.

Επίσης, η Amazon.com κέρδισε 3,6%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε με την Hachette Book Group για την πώληση συμβατικών και ηλεκτρονικών βιβλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και ο κλάδος των εμπορευμάτων, ανατρέποντας τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις, με αφορμή την ανάκαμψη του χρυσού και του πετρελαίου. Η Newmont Mining κέρδισε 4,7% και η Applied Materials βρέθηκε στο +1,2%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 1,3% κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, ενώ τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν 0,6%. Παράλληλα οι τιμές εξαγωγών σημείωσαν πτώση 1%, έναντι προβλέψεων για πτώση 0,5%.

Από την άλλη, ανώτερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση που καταγράφηκε στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Η αύξηση ήταν της τάξεως του 0,3%, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν μικρότερη αύξηση κατά 0,2%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης