Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι αγορές της Ασίας τη Δευτέρα, με το Τόκιο να ηγείται των κερδών, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Ανακούφιση στις αγορές έφεραν τα ισχυρά αποτελέσματα από κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας όπως η «General Electric» και η «Morgan Stanley», καθώς και οι θετικές ανακοινώσεις για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την οικοδομική δραστηριότητα.

Οι δείκτες στο Τόκιο, υπεραπέδωσαν έναντι των υπολοίπων ασιατικών, με το Nikkei να σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε χρονικό διάστημα ενός έτους, κλείνοντας 3,84% υψηλότερα στις 15.090 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε 4% στις 1.224,34 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng Index σημειώνει άνοδο 0,44%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite και ο ευρύτερος CSI 300 ενισχύονται κατά 0,38% και 0,31% αντίστοιχα.

Ο δείκτης ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε κατά 0,91% υψηλότερα και ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία ενισχύθηκε κατά 0,99%. Στην υπόλοιπη Ασία, ο δείκτης Τaiex στην Ταιβάν κερδίζει 1,77%, στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 ενισχύεται κατά 1,54%, ενώ στη Ν. Κορέα ο Kospi βρίσκεται 1,55% υψηλότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης