Κατά Μελανσόν και Λεπέν, που έχουν εκφραστεί ενάντια στο ευρώ, τάχθηκε ο Β. Σόιμπλε, παρεμβαίνοντας ευθέως στις γαλλικές εκλογές

Μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υποβάθμισε τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο των επερχόμενων γαλλικών εκλογών στο κοινό νόμισμα, αλλά το έκανε προβλέποντας ότι θα κυριαρχήσουν οι υποψήφιοι που στηρίζουν το κοινό νόμισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο CNBC, στο περιθώριο της εαρινής συνάντησης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το ευρώ «μπορεί να επιβιώσει».

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος και πιστεύω ότι ο γαλλικός λαός θα πάρει μια λογική απόφαση. Δηλαδή μια απόφαση που θα επιτρέψει στο ευρώ να επιβιώσει», υποστήριξε.

Όπως υπενθυμίζει το διεθνές δίκτυο, με τους δύο υποψήφιους που προηγούνται να τοποθετούνται κατά του κοινού νομίσματος και να δεσμεύονται για επιπρόσθετες δαπάνες, οι επενδυτές ανησυχούν για το οικονομικό μέλλον της Γαλλίας και κυρίως για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σόιμπλε επεσήμανε πως για τον αυξανόμενο σκεπτικισμό για το ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη δεν φταίει το νόμισμα.

«Νομίζω πως δεν είναι θέμα του ευρώ. Νομίζω πως έχει να κάνει με πολλά προβλήματα. Πιστεύω ότι κάποια προβλήματα είναι παρόμοια με τις αιτίες για την απόφαση στη Βρετανία για το Brexit ή για τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες», υπογράμμισε, υπαινισσόμενος πως το αντιευρωπαϊκό αίσθημα συνδέεται με ανησυχίες για τα θέματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης