Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την ανάδειξη του Πειραιά σαν έναν τόπο ανοιχτό στην καινοτομία ο Πρόεδρος του Athens Information Technology (AIT) και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασε το πρότυπο πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων στον Πειραιά PIReUp –start PIRaeus Up.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των εμπορικών δυνατοτήτων που εδρεύουν ή σχετίζονται με τον Πειραιά, το οποίο έχει στόχο να παρέχει δυνατότητες σε άτομα,αλλά και νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις, να κάνουν πράξη ευρηματικές και δημιουργικές ιδέες που θα ωφελήσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρουσίαση του PIReUp –start PIRaeus Up που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (7/5) στο χώρο πολιτισμού Passport, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του ΑΙΤ και συνιδρυτής νεοφυών καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας Ηρακλής Μπουραντάς, η Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης του ΑΙΤ, Λήδα Καράμπελα, ο καθηγητής Επιχειρησιακής Στρατηγικής και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Γιάννης Πολλάλης, και η Ιουλία Κωνστανταντινίδου από το TEDx University of Piraeus, ενώ νέοι επιχειρηματίες της πόλης παρουσίασαν τις start-up επιχειρήσεις τους (Incrediblue,Tutorizon). Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό Πειραιάς Νικητής, Γιάννης Μώραλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το PIReUp επιδιώκει να αποτελέσει την βάση για την εκκίνηση νέων ιδεών των ανθρώπων, οι οποίοι αισθάνονται αποκομμένοι και χωρίς τις δυνατότητες ή την βοήθεια που χρειάζεται για να λανσάρουν μια επιχειρηματική πρωτοβουλία ή ιδέα. Όπως όλοι γνωρίζουμε η επιχειρηματικότητα είναι μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις περιόδους ύφεσης, γι αυτό το λόγο πιστεύουμε πως το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης χρειάζεται κίνητρα και ενθάρρυνση, πρακτική και θεσμική υποστήριξη, αλλά και ένα υγιές περιβάλλον για να αναπτυχθεί.», τόνισε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΑΙΤ Πέτρος Κόκκαλης για να καταλήξει ότι: «η ιδέα του PIReUp γεννήθηκε από τη βαθιά μας πεποίθηση ότι η νέα γενιά κρατάει το μέλλον στα χέρια της και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες ώστε ν’ οδηγήσουν στην αναζωογόνηση της πόλης του Πειραιά και την μεγιστοποίηση του μεγάλου της πλεονεκτήματος αυτό της μοναδικής της φυσικής θέσης σαν ένα από τα μεγαλύτερα και στρατηγικότερα λιμάνια στον κόσμο.».

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του ΑΙΤ και σύμβουλος ανάπτυξης και συνιδρυτής νεοφυών καινοτόμων εταιρειών τεχνολογίας Ηρακλής Μπουραντάς, παρουσίασε τη νέα εφαρμογή PIReApp η οποία είναι ήδη διαθέσιμη, δωρεάν, στο google play και στο app store. Το PIReApp (βασίζεται στην πλατφόρμα NovoVille) επιτρέπει στους Δημότες του Πειραιά να δηλώνουν με απλό τρόπο προβλήματα που συναντούν στην καθημερινότητα τους,συγκεκριμένη τοποθεσία, αρμόδια υπηρεσία κ.α. Παράλληλα σε πραγματικό χρόνο ο Δήμος της πόλης ενημερώνεται για την συγκεκριμένη καταγραφή ώστε η αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος. Ο δημότης, μέσω της εφαρμογής, παρακολουθεί βήμα -βήμα την εξέλιξη. Ο κ. Μπουραντάς ανέλυσε τα πολλαπλά οφέλη του PIReApp δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση του κατοίκου με την πόλη του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν γνωρίζεις κάτι δεν μπορείς να το βελτιώσεις. Η εφαρμογή PIReApp διασφαλίζει άμεση ενημέρωση και αντιμετώπιση του προβλήματος, μείωση της γραφειοκρατίας, έλεγχος οικονομικού κόστους, λογοδοσία. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να ξεκινήσει σαν παιχνίδι αλλά να μας οδηγήσει να δούμε την πόλη μας διαφορετικά.».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης