Το ΔΝΤ εμφανίζεται να ζητεί τη λήψη επιπλέον μέτρων από την Ελλάδα, μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη δηλώσεις του Πολ Τόμσεν.

«Το ΔΝΤ επιφύλασσε το Σαββατοκύριακο ένα απογοητευτικό μήνυμα για την Ελλάδα: Ακόμη και αν η χώρα εξασφαλίσει την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της, χρειάζεται ακόμα πιο οδυνηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει η εφημερίδα και συνεχίζει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επτά χρόνια μετά από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και πριν από μία ακόμη επικείμενη οικονομική κρίση, αυτό είναι το μήνυμα που δεν θέλει να ακούσει ο Έλληνας και ένας βασικός λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ παροτρύνει τη Γερμανία και τους άλλους Ευρωπαίους πιστωτές της Αθήνας να δώσουν στη χώρα ελπίδα με τη μορφή μιας πραγματικής ελάφρυνσης χρέους».

O Πολ Τόμσεν σε δηλώσεις του σύμφωνα με τη WSJ τόνισε: «Οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της χώρας… οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, είναι μόνο μια προκαταβολή. (…) Για να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας και για να επιστρέψουν τα εισοδήματα στα προ-κρίσης επίπεδα θα χρειαστούν “βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες δεν έχουν ακόμη γίνει”».

O αρθρογράφος σημειώνει πως η Ελλάδα έχει περιέλθει σε έναν φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης . Ακόμη μία κρίση βρίσκεται προ των πυλών, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα χρέος που δεν μπορεί να αποπληρώσει χωρίς πρόσθετη βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης