Ενημερώνονται σήμερα από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που σχετίζονται με την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από την ΕΚΤ το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ μετά οι συστημικές τράπεζες θα προβούν σε αναλυτικές ανακοινώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τράπεζες θα έχουν προθεσμία δύο εβδομάδων να υποβάλουν τα capital plans, περιγράφοντας πώς θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες, σε περίπτωση που υπάρξουν, και στη συνέχεια η υλοποίηση του σχεδιασμού όπως θα έχει εγκριθεί, εντός έξι ή εννέα μηνών, θα ελέγχεται από την ΕΚΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις ελληνικές τράπεζες.

Όσον αφορά την Alpha Bank, τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι η τράπεζα περνάει με άνεση τα stress tests, ακόμη και χωρίς δηλαδή να υπολογιστούν επιπλέον στα κεφάλαιά της οι κινήσεις αναδιάρθρωσης στις οποίες η τράπεζα έχει προβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, θα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι», είχε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Τέλος, σε ότι αφορά την Eurobank, τυχόν κεφαλαιακές ανάγκες εκτιμάται ότι θα καλυφθούν από τις σημαντικές αναδιαρθρωτικές κινήσεις στις οποίες προχωρά ο Όμιλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης