Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με ακόμα πιο αργό ρυθμό από ό,τι αρχικά πίστευαν, την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,3% το δεύτερο τρίμηνο, ποσοστό μικρότερο από την αρχική πρόβλεψη που ήταν 1,7%. Σε άλλη έκθεση, αναφέρεται ότι οι παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα μακράς διάρκειας μειώθηκαν δραστικά τον Αύγουστο, μια νέα ένδειξη ότι η εργοστασιακή παραγωγή μπορεί να μειωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας είναι το βασικό θέμα συζήτησης την τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Πολλοί ψηφοφόροι κατηγορούν τον Πρόεδρο Ομπάμα για την αργή ανάκαμψη της οικονομίας κάτι που πιθανότατα να θέσει σε κίνδυνο την επανεκλογή του. Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ υποστηρίζει ότι οι οικονομικές πολιτικές του Προέδρου έχουν αποτύχει και ότι ο ίδιος θα μπορέσει να προσθέσει 12 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πάντως, το ποσοστό των αμερικανών που εγκρίνει το έργο του Προέδρου Ομπάμα ανέρχεται σε 50% και σε ορισμένες πολιτείες είναι και περισσότερο.

Πηγή: VOA News

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης