Μετακινεί τις ευθύνες για την καθυστερημένη υποβολή των αναθεωρημένων μετρήσεων σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα των δύο τελευταίων δεκαετιών (1995-2013) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), από την πολιτική ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και ειδικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, η οικονομική υπηρεσία αναφέρεται αναλυτικά σε όλες τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε προκειμένου να λάβει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις μετρήσεις για το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 1995-2013, υπογραμμίζοντας την ολιγωρία της πρώην ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά σε επικοινωνία της ΕΛΣΤΑΤ και του επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου με τον αρμόδιο για το θέμα αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος άλλωστε ενημερώθηκε αρμοδίως από την υπηρεσία, μόλις τον Σεπτέμβριο του 2015. Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να ασχοληθεί άλλο με το θέμα και τις αναφορές του κ. Γεωργίου, υπογραμμίζοντας πως από τη στιγμή που ζητήθηκαν ορθά μέσω της υπηρεσιακής οδού τα στοιχεία, απεστάλησαν εγκαίρως στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης