Περισσότεροι από 500 χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να επωφεληθούν από τα κοινωνικά προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» για το 2013.

Συγκεκριμένα, 530.000 ασφαλισμένοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» ξεκινά την Τρίτη 14-05-2013 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14-06-2013. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2014, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31-12-2013.

Τα νέα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας παρουσίασαν, σήμερα στα γραφεία της διοίκησης του ΟΓΑ, ο διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «πολυδιάστατη κοινωνική παρέμβαση» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού για 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, τονίζοντας ότι «δίνει ανάσες και μια μικρή στήριξη σε χιλιάδες αγρότες, ενισχύει τον εγχώριο τουρισμό και τονώνει την τοπική ανάπτυξη μικρών τουριστικών περιοχών».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε, επίσης, στον σχεδιασμό παρόμοιου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού -αλλά μικρότερης κλίμακας- για τους μισθωτούς εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ, αναβιώνοντας με τον τρόπο αυτόν μια δραστηριότητα της Εργατικής Εστίας, η οποία έχει καταργηθεί από τον Φεβρουάριο του 2012.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης