Η ψηφιακή υπογραφή διασφαλίζει την αυθεντικότητα του αποστολέα και αποδεικνύει τη γνησιότητα εγγράφων/ μηνυμάτων, μέσω ενός μοναδικού κωδικού που χρησιμοποιεί την ασύμμετρη κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού.

Με πιο απλά λόγια είναι το σύγχρονο «ψηφιακό μας αποτύπωμα», που δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να υπογράφει ψηφιακά έγγραφα και μηνύματα, γρήγορα και απλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλεονεκτήματα της έναντι της ιδιόχειρης υπογραφής είναι πολλά, κυρίως όμως είναι πολύ πιο ασφαλής. Αν και έχει την ίδια νομική ισχύ, η πλαστογράφηση της είναι αδύνατη. Για κάθε έγγραφο είναι μοναδική και διαφορετική. Μετά την ψηφιακή υπογραφή το περιεχόμενο του εγγράφου δεν τροποποιείται, μένει προστατευμένο και κανείς δεν μπορεί να το αποποιηθεί.

Τα οφέλη όμως δεν σταματούν εδώ. Με την ψηφιακή υπογραφή εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα, η διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων γίνεται πιο απλή από ποτέ, ενώ μπορείτε να την χρησιμοποιείτε οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Η εξοικονόμηση από την χρήση της υπογραφής είναι σημαντική και αφορά την ανταλλαγή εγγράφων (ταχυδρομικά και έξοδα κούριερ), το κόστος εκτυπώσεων (χαρτί, μελάνι, φωτοτυπίες, προσωπικό), ενώ η φυσική αρχειοθέτηση γίνεται περιττή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιους αφορά η ψηφιακή υπογραφή;

Η ψηφιακή υπογραφή αποτελεί σύμμαχο για οποιαδήποτε εταιρεία αποζητά την ασφάλεια και την οικονομία στην ανταλλαγή εγγράφων και στις συναλλαγές της. Τα οφέλη της είναι σημαντικά για διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Δικηγόροι και δικαστικοί (ηλεκτρονική κατάθεση δικογραφιών), συμβολαιογράφοι, λογιστές – φοροτεχνικοί, αλλά και γιατροί, φαρμακοποιοί (e-prescription) αποκτούν έναν πολύτιμο εργαλείο στην καθημερινότητα τους.

Επιπλέον, η ψηφιακή υπογραφή είναι πια υποχρεωτική για τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του δημοσίου( άνω των 60.000ευρώ), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ.

Η ψηφιακή υπογραφή της Byte είναι η πιο σύγχρονη, ασφαλής και εύχρηστη λύση στην ελληνική αγορά.

Η Byte, εγγεγραμμένη στο Μητρώο της ΕΕΤΤ ως Πιστοποιημένος Πάροχος Ψηφιακής υπογραφής, έχει ολοκληρώσει επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας τις πλέον ασφαλείς και καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές του Trust Center της εταιρείας που είναι επίσημα πιστοποιημένο από την Ernst and Young.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης