Οι τιμές του χρυσού κύλησαν χαμηλότερα τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Ν. Υόρκη, φτάνοντας τα 1.640 δολ. η ουγκιά, μια πτώση πάνω από 1% για την εβδομάδα που μας πέρασε. Επίσης οι χρηματιστηριακές αγορές πιέστηκαν, ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό στάσιμες. Το ασήμι έπεσε στα 31,52 δολάρια ανά ουγκιά, σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα με τα οποία ξεκίνησε η εβδομάδα. Οι τιμές των κρατικών ομόλογων του Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν «βουτιά», ενώ του γερμανικού bund κέρδισαν, καθώς οι ανησυχίες της Ευρωζώνης συνέχισαν να επικεντρώνονται στην Ισπανία.

«Οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να δεσμευτούν πάρα πολύ σε αυτό το σημείο» λέει ο Ronald Leung, ένας trader στη φυσική αγορά του χρυσού στη Lee Cheong Gold Dealers στο Χονγκ Κονγκ. «Υπάρχουν κάποιες αγορές χρυσού, όταν οι τιμές πέφτουν στα επίπεδα των 1.630 δολ. – 1.640 δολ., αλλά οι όγκοι συρρικνώνονται, όταν οι τιμές ανακάμπτουν στα 1.660 δολ. – 1.670 δολ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μέσος ημερήσιος όγκος για τον χρυσό που μεταβιβάστηκε μεταξύ μελών του London Bullion Market Association ήταν 622 τόνοι τον περασμένο μήνα και σε ετήσια βάση, αυξημένος κατά 6,4%. Οι μεταφορές αργύρου κατά μέσο όρο ήταν 4.889 τόνοι, μια πτώση 1,8% τον Φεβρουάριο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαπραγματεύονταν χαμηλότερα το πρωί της Τετάρτης, με τον FTSE στο Λονδίνο κάτω γύρω στο 0,5% και τον DAX της Γερμανίας -1% μέχρι το μεσημέρι. Οι πτώσεις ήταν σε αντίθεση με τα κέρδη που εμφανίστηκαν σε Ασία και ΗΠΑ στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Αυτά τα ράλι της Τρίτης ακολούθησαν τη δημοσίευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αναθεώρηση προς τα πάνω των προσδοκιών του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, αν και λέει ότι αναμένει ακόμα την οικονομία της Ευρωζώνης να συρρικνωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης