Ο πρόεδρος της Alpha Βank Βασίλης Ράπανος, μιλώντας στην ετήσια γενική τακτική συνέλευση της τράπεζας, εκτίμησε πως οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δημιουργήσει ένα δυσμενές κλίμα, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά τις οικονομικές προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, με πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις -όχι όμως σημαντικές- και στην ελληνική οικονομία.

Ελπίζουμε, όμως, όπως είπε, ότι θα βρεθεί σύντομα τρόπος για την ομαλή διαδικασία εξόδου, ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ράπανος προέβλεψε για το 2016 ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και αναμένεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και θα προωθηθούν περαιτέρω οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του νέου προγράμματος προσαρμογής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Δημήτριος Μαντζούνης εκτίμησε ότι η νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας πορείας που θα οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση, υπό την προϋπόθεση της συνεπούς εφαρμογής της.

Ο κ. Μαντζούνης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της Alpha Bank είναι η προσφορά μακροπρόθεσμων λύσεων στους πελάτες της και η αύξηση της ανακτήσιμης αξίας του χαρτοφυλακίου καθυστερήσεων μέσω της ισχυρής κεφαλαιακής της θέσης, του πιο ευνοϊκού νομικού και θεσμικού πλαισίου και την αυξημένη επιχειρησιακή της δυνατότητα για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης