Μεγαλύτερο ποσό των 9 δισ. ευρώ διεκδικούν οι ελληνικές τράπεζες από το πρόγραμμα TLTRO που αφορά σε ρευστότητα η οποία θα διοχετευτεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις εμπορικές τράπεζες στην Ευρώπη. Στόχος, σύμφωνα με την «Ημερησία» είναι η τόνωση της ρευστότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Τα παραπάνω προκύπτουν από έκθεση του διεθνούς οίκου Morgan Stanley βάσει της οποίας οι ελληνικές τράπεζες θα πάρουν περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, προκειμένου να τα χορηγήσουν ως φθηνά δάνεια, κάνοντας χρήση του 95% των 9,8 δισ. ευρώ που δικαιούνται στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος λέει πως έπειτα από επαφές τις οποίες είχε με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, ο κλάδος σκοπεύει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα παρά τις έως τώρα ανησυχίες ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει λόγω της έλλειψης κατάλληλων εγγυήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα για το θέμα αυτό έγιναν πρόσφατα συζητήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα και το μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, που φαίνεται να οδήγησαν σε κάποιου είδους λύση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης