Μία προκαταρκτική συμφωνία πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς στο ζήτημα των εργασιακών αλλά και της περικοπής συντάξεων και του αφορολόγητου, σύμφωνα με το δίκτυο Reuters.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η Ελλάδα συμφώνησε να μειώσει τις δαπάνες των συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ της το 2019, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στο δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αφορολόγητο, τονίζει η ίδια πηγή, το όριο συμφωνήθηκε στα 6.000 ευρώ. Από τη μείωση του αφορολόγητου αναμένεται η εξοικονόμηση εσόδων επίσης 1% του ΑΕΠ, σημείωσε μιλώντας στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος. Όσον αφορά στα εργασιακά, η Ελλάδα δεν θα αναγκαστεί να απελευθερώσει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, όπως ζητούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εξελίξεις αναμένονται στο προσεχές άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα. Εάν όλα τα παραπάνω ευσταθούν, τότε την ημέρα αυτή δεν αποκλείεται να οριστικοποιηθούν επισήμως ορισμένα από τα συγκεκριμένα ζητήματα.

«Η διαπραγμάτευση για τις συλλογικές συμβάσεις, η οποία είχε αποδυναμωθεί ως μέρος των μεταρρυθμίσεων διάσωσης το 2012, αναμένεται να αναβιώσει, αφού το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας λήξει το 2018» αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης καθώς και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προεξόφλησαν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έως την 7η Απριλίου και μάλιστα με ένα εφ’ όλης της ύλης «agreement».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης