Στην κοινή συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Χατζηδάκης και Σκορδάς ανακοίνωσαν πως θα ανακουφιστούν τα νοικοκυριά που επλήγησαν από την κρίση και ιδιαίτερα οι άνεργοι δανειολήπτες.

«Προχωρούμε σε εξορθολογισμό του νόμου Κατσέλη (3869) για να σταματήσει η ομηρία όσων έχουν αδυναμία πληρωμής. Επήλθε συμφωνία με τις τράπεζες για επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών. Δεν αφορά την Τρόικα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ρυθμίσεις υπάγονται όσοι έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια και το οικογενειακό εισόδημα τους δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρω και τα τελευταία 2 χρόνια έχει υποστεί μείωση πάνω από 20%. Προβλέπεται περίοδος χάριτος 48 μηνών και μείωση της μηνιαίας καταβολής που δεν θα ξεπερνά το 30% του καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού.

Παράλληλα το ακίνητο όσων υπαχθούν δεν πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρω ενώ στην κατοχή του νοικοκυριού δεν θα πρέπει να βρίσκονται καταθέσεις πάνω από 10.000 ευρω.

Επίσης αποφασίστηκε η προσαρμογή του Τειρεσία στα νέα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να μην χαθούν θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις εξ αιτίας των νέων δεδομένων.
Οι ρυθμίσεις αυτές είναι μια ανακούφιση για τις οικογένειες που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται και δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα με τις τράπεζες», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Σκορδάς ανέφερε: «Δεν είναι πανάκεια για το σύνολο των δανείων, αλλά συμβολή στην προσπάθεια συνοχής και αλληλεγγύης στο πιο σκληρά δοκιμαζόμενο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης