Μεγάλος όμιλος της Κίνας εισέρχεται στην αγορά παραδοσιακών κρητικών τροφίμων, με πρωτοβουλία των Δήμων Αθηναίων και Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Δήμο Αθηναίων συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας Φώτη Προβατά προκειμένου να συζητήσουν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Γ. Καμίνη στο Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο δήμοι συμφώνησαν να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως ο τουρισμός και η παροχή υπηρεσιών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και στην ανάπτυξης συνεργασίας για την προώθηση Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα. Λόγω της στενής συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και το Ηράκλειο, στην αποστολή που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα συμμετείχαν και εκπρόσωποι Ενώσεων από την Κρήτη.

Όπως έγινε γνωστό τον Ιούνιο θα επισκεφθούν την Αθήνα και το Ηράκλειο εκπρόσωποι του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων της Κίνας (Beiging grain group) που ελέγχεται από το Δήμο Πεκίνου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ηράκλειο οι εκπρόσωποι του Ομίλου θα έχουν επαφές με Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών αλλά και παραγωγούς της Κρήτης με στόχο να γνωρίσουν τα κρητικά προϊόντα και να τα προωθήσουν στην Κινεζική αγορά. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, «είναι μια καλή ευκαιρία για την Κρήτη και τα προϊόντα της…θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως από όλους τους εμπλεκόμενους ,δεδομένου ότι ο εν λόγω όμιλος διακινεί τεράστιες ποσότητες τροφίμων στην Κινεζική αγορά και η συνεργασία μαζί του θα άνοιγε νέους ορίζοντες και θα δημιουργούσε εντελώς άλλες προοπτικές για τα κρητικά προϊόντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης