Σε 200 εκατ. ευρώ περίπου ανέρχονται τα έσοδα από τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με έγγραφο του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Βρούτση που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «τα έσοδα από τη ρύθμιση της “Νέας Αρχής”, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία (εβδομαδιαίες αναφορές του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ) ανέρχονται σε 191.870.941,09 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 29 Αυγούστου, σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην αύξηση των δόσεων, έως 100, των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών.

«Οι ενδεχόμενες τροποποιήσεις (αύξηση δόσεων κ.λπ.) στο υφιστάμενο καθεστώς ρυθμίσεων θα πρέπει να τύχουν της συμφωνίας του Υπουργείου Οικονομικών» αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Εργασίας, παραθέτοντας το πλαίσιο που έχει ήδη θεσπίσει η κυβέρνηση για τη «Νέα Αρχή» και την «Πάγια Ρύθμιση» ως προς τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης